Manon Veenendaal

Auteur Docent Poppenspeler

Auteur

Origineel idee voor het bedrijf: een keer iets anders en een echte aanrader zijn de boekjes met m’n korte verhalen voor de organisatie. De op maat geschreven columns kunnen op die speciale werk-bijeenkomst ook nog eens door me worden voorgedragen. En de bundel kan als gadget uitgedeeld worden aan het personeel. Zo wordt een saai, lang en vervelend werkoverleg, verfrissend en bijzonder.
Verschijning’ is mijn tweede bundel met als thema; Klant Centraal.

Ik schrijf korte verhalen over dagelijkse en herkenbare gebeurtenissen. Leuke, vreemde en bijzondere ervaringen heb ik op een vlotte, beeldende manier verwoord. Met gevoel, helderheid en zelfspot lukt het me om je weer even bewust te laten worden wat er van belang is in het leven. Ook al heb je haast, gun elkaar die knipoog, een schouderklopje of een lach. Het boekje is zo geschreven dat je het tussen de werkzaamheden door kunt lezen, lekker makkelijk zodat je weer jachtig verder kunt. Jachtig, maar wel met een glimlach. Natuurlijk kun je het boekje ook in bad lezen, glas wijn erbij, met de tijd voor jezelf. Want dat is ook van belang: jezelf ‘ik-momentjes’ gunnen, waardoor je met nieuwe energie ook die ander dat extra beetje aandacht kunt geven en centraal kunt stellen.

Recensie ’Verschijning’:
Bundel met twintig korte verhalen, met als thema aandacht geven. Behandeld worden herkenbare situaties als irritaties in de trein, last van rook of bekeuringen. De schrijfster, docent op een theaterschool voor jongeren, gaat ook in op eigen ervaringen op scholen waar zij les geeft, en in ‘t Land van Ooit, waar zij toneelervaring opdeed. Eerder was zij werkzaam als zorgcoördinator en Natural Clown bij zorgcentra. Ze bekijkt gebeurtenissen kritisch en met humor, maar heeft ook een boodschap: de ander aandacht geven en centraal stellen. Het ontroerendst is dit als ze dat doet met haar eigen (liefdes)verdriet in het slotverhaal. De korte verhalen én verrassende briefwisselingen, in de ik-vorm, zijn ruwe schetsen vol aardige humor en ironie, waarin de nuance wat ontbreekt. Leuk als tussendoortje. Duidelijke druk.

 

Wanneer mijn schrijfstijl bevalt, schrijf ik op aanvraag een column of recensie.

 

© 2022 Manon Veenendaal

Thema door Anders Norén